torstai 6. marraskuuta 2014

Rauhallisin mielin

Mulla on tällä hetkellä rauha raskautumisen suhteen. Vielä elättelen toiveita, että tällä kierrolla voisi tapahtua, ja toivon että vaikkei tapahtuisikaan, niin rauha säilyisi.

Itseasiassa vähän tässä jo mietin, että viikonloppuna voisi testailla, vaikka se onkin hieman aikaista. Sitten muistin että jo ennen yrittämistä ihmettelin, miksi ihmiset haluaa testata ennen kuin menkat on edes alkanut, kun ei ne testit silloin edes ole niin luotettavia, ja siitähän sen luulisi sitten tietävän, kun menkat ei alakaan. Niin mitä sitä turhaan etukäteen testata. Ja päätin, etten itse ainakaan siihen ryhdy.
Niin no, nyt tiedän. Kun olisihan se kiva tietää jo nyt. Ei tarvitsisi odottaa, eikä tehdä testiä arki aamuna, sillä mitähän sellaisesta päivästäkin töissä tulisi?! No kuitenkin päätin pysyä päätöksessäni, hieman mieheni avustuksella, ja odotan nyt ainakin siihen menkkojen "alkamis" päivään. Josko ne menkat sieltä vielä alkavatkin.

Tähän samaan syssyyn pitää tarttua vähän ikävämpään asiaan. Mulla on pari tuttua, jotka kärsii lapsettomuudesta. Tai itseasiassa enemmänkin kuin vain tuttuja.. Eikä sitä tunnetta ja tilannetta varmaan voi oikein ymmärtää ennen kuin itse joutuu sen kokemaan. Koitan kuitenkin olla rohkaisevana kuuntelijana. Mutta samalla ei sitä lapsettomuutta osaa omalle kohdalleen odottaa. Kyllähän sitä tietää, että se on mahdollista, mutta ei kai niin meille nyt kävisi. Tavallaan en vaan tiedä mitä pitäisi ajatella, vaikka tällä hetkellä luottavaisin mielin ollaankin. Ettei asettaisi raskautumisodotuksia liian korkealle, niin ettei valmiiksi märehtisi mahdollista lapsettomuutta, kun kyllä sitä kerkiää varmasti ajallaankin murehtia. Ja kun tiedän niitäkin, joilla on napannut heti ensimmäisellä kerralla. Haluan osata iloita ja nauttia tästä hetkestä ja jännityksesti, kun vielä yritetään!

Että miten sitä osaisi pitää odotukset realistisina, mutta kuitenkin sopivasti ruusunpunaisina?! Onko ehdotuksia :)

Niin tein tuossa muuten toisenkin päätöksen. Sitten kun raskaus alkaa, niin en aio murehtia ja pelätä siinäkään turhaan, vaan haluan nauttia raskaudesta kaikesta sydämestäni! Saas nähdä miten vaikeaa sen päätöksen pitäminen sitten tulee olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti