sunnuntai 10. elokuuta 2014

Silmien laserleikkaus ja raskaus


Oletteko koskaan harkinneet silmien laserleikkausta?  Siis sitä, missä silmien taittoa korjataan niin ettei silmälaseja enää tarvita.

Laserleikkauksiahan on monenlaisia. Esimerkiksi sellaisia, missä tehdään läppä sarveiskalvoon ja hiotaan sieltä alta sopivasti pois, jotta näkö korjaantuu ja sitten läppä takaisin; myös uudempi tekniikka lisää vaihtoehtoihin sellaisen, missä läppää ei tarvitse leikata.. En osaa näistä nyt sanoa sen enempää asiaan perehtymättömänä, mutta tietoa on kyllä helposti saatavilla.

No minäpä olen olin ajatellut tätä leikkausta, nyt syksyksi sitä kaavailin, mutta tulikin aika iso mutka matkaan. En ole asiaan sen enempää perehtynyt, muuta kuin aloin vähän katselemaan missä hinnoissa näissä liikutaan (noin 3000 * 4000 € molemmille silmille, vähän tekniikasta riippuen) ja miten aikaisin tuollaista pitäisi varata ja mistä. Lueskelin sitten myös kysymyksiä aiheesta, ja selvisi, ettei laserleikkauksia tehdä raskaana oleville tai imettäville. Syynä hormonitoiminnan muutokset, jotka voivat muuttaa silmien taittovoimakkuutta. Laserleikkauksen jälkeen tulisi olla myös noin puolen vuoden varoaika ennen raskautumista, jotta näköarvot ehtivät täysin vakiintua. Ja tietysti raskauden jälkeen myös puolisen vuotta ennen leikkausta. (Imetyksen lopettamisen jälkeistä varoaikaa ei suoraan sanottu, mutta epäilen sen olevan myös tuon puolisen vuotta..)


Niin, no jos tässä aletaan yrittämään muutaman kuukauden sisällä, niin turha sitten edes miettiä tätä. En kuitenkaan halua laserleikkausta laittaa lasten edelle. Harmittaa vain, etten aiemmin tarttunut asiaan ja ottanut selvää ajoissa, vaikka se mielessä onkin ollut. Nyt on varmaan turha toivoa, että leikkausta päästäisiin tekemään muutamaan vuoteen, kun ajatuksena kuitenkin on imettää pitkään ja suunnitella toista melko pienellä ikäerolla. Tai no, ei näistä nyt voi vielä tietää, mutta tipahti tämä leikkaus kyllä harkinnasta hetkeksi.

ps. kuvituksena arkiston kätköjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti