torstai 24. syyskuuta 2015

Rakenneultra

Olipas kiva taas nähdä meidän pikkuinen!

Kaikki on onneksi kunnossa ja terve vauveli sieltä on tulossa! Hän siellä liikuskeli sopivasti, mutta pysyi kuitenkin paikallaankin sen verran, että kätilö sai mitat hyvin otettua. Kätilö oli oikein mukava ja asiantunteva. Hän selitti mitä on mittaamassa ja mitä missäkin näkyy Tämä on näin maallikolle tosi kiva, ei siitä kuvasta muuten niin kauheasti mitään irti saisi. Hän siellä poseerasi oikein mallikkaasti ja saatiin ihania profiilikuvia mukaamme montakin.

Painoarvio pikkuisella on 396 g ja viikkoja koossa siis 21+2. Elikkäs aika keskikäyrillä vissiin mennään. En ole varma tuliko jotain pituusarviota, mutta päänhalkaisija eli se mikä neuvolakorttiin kirjataan oli 52 mm. Siropäinen vauveli sieltä on kuulemma tulossa. Tämä sopii meikäläiselle kyllä oikein hyvin!

Vauvan voinnin lisäksi olin vähän miettinyt etukäteen miettinyt mun istukan tilannetta, haluaisin nimittäin ehdottomasti alatiesynnytyksen. Siinä ekassa ultrassa kun sanoivat että istukka on mulla edessä, niin mietin onko se nyt sitten liian alhaalla kohdunsuun päällä. Mutta onneksi tämänkin puolesta kaikki on ok, ja istukka on tuossa mahalla edessä. Olen kyllä silti tuntenut liikkeet tosi hyvin, vaikka luulisi sen istukan niitä keventävän.

Muutama päivä sitten erehdyin muuten lueskelemaan keskustelupalstoja rakenneultrista älkää tehkö sitä virhettä!!, ja ensin siellä olikin ihan kivoja kommentteja ja kaikki oli ollut hyvin. Mutta tulihan siltä muutama niitäkin tilanteita, jolloin jotain olikin vialla. Vasta siinä vaiheessa tajusin itse, että niin, tässähän voi selvitä vaikka mitä probleemeja vielä.. Vähän aloin tämän seurauksena stressaamaan, mutta päätin sitten että ei, en halua! Jos jotain ongelmia ilmenee, niin käsitellään niitä sitten, turha näitä on taas etukäteen liikaa miettiä. Tietysti tiedostan, että mitä tahansa voi vielä käydä, mutta päätin taas heti alkuun lopettaa tuon stressaamisen! Ja onneksi kaikki on nyt kuitenkin hyvin, tällä hetkellä on oikein helppoa olla stressaamatta!

Niin, saatiin me se sukupuolikin selville, vaikka pikkuinen meinasikin aluksi olla sitä paljastamatta. Tiukasti polvet yhdessä hän siellä hengaili. Meille on nyt kuitenkin tulossa siropäinen tyttö! <3

2 kommenttia:

  1. Oi! Ihania uutisia! Onnea tyttölupauksesta! :)

    Meillä oli kans rakenneultra alkuviikosta, ja kaikki oli hyvin. Se on jännä miten noi nettijutut pistää miettimään, ei pitäis lukea niitä ollenkaan! Itsellekin tuli olo, että entä JOS tuleekin huonoja uutisia, miten siihen reagoi ja mitä sitten tapahtuu. Mutta parempi vain päättää, että ei stressaa ja miettii niitä asioita sitten jos ne tulevat vastaan.

    Oon aika herkkä kaikille verisuoni-asioille ja sisäelimille, tai tulee helposti siis huono olo niistä puhuttaessa, niin ultrauskin oli pakko keskeyttää hetkeks kun meinas silmät sumeta (ehkä unohdin vain jännityksissäni hengittää tarpeeks heh) :D Miten mä ikinä tuun selviämään siitä synnytyksestä?! :D Ootko sä jo miettinyt synnytysasioita?

    - tähti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva että teilläkin kaikki hyvin! :)

      No huh, ehkä siinä synnytyksessä on niin paljon muutakin mielessä, että et kerkiä keskittyä tollasiin huonon olon aiheuttajiin! Mä en oo kauheesti miettinyt synnytystä, mut haluaisin ihan alakautta kyl synnyttää. Mietin kyl et olis kiva mennä sellaseen synnytysvalmennukseen, mis käytäs läpi kaikkia hengitystekniikoita ja muita et osais sit tositilanteessa keskittyä niihin. Ainut vaan et tollaset on vähän hintavia.. Mut oli mun mieskin kyllä myös tollasen kannalla kun ehdotin..

      Poista