keskiviikko 19. elokuuta 2015

2. neuvola

Meillä oli tänään toinen neuvola.
En muistanut ihan varmaksi pitikö pissanäytteestä tehdä ne proteiinit ja sokerit (?) joka kerta. Ajattelin sitten että teenpä varmuudeksi. Menin vessaan ja otin näytteen purkkiin. Aloin etsimään niitä lisukoja, mutta eipä niitä ollut yhtään jäljellä.. Huoh. Kaadoin näytteen pois ja mentiin odottelemaan neuvolatätiä. Hän sitten heti kyseli teinkö testin ja kerroin mitä oli käynyt. Mutta olisin kuulemma voinut jättää purkin odottamaan että saadaan lisää liuskoja, no enpä ajatellut kun en itse haluaisi kenenkään pissanäytteitä siellä vessassa katsella.. Ensi kerralla sitten.

Hemoglobiini mulla oli laskenut, eikä se vissiin ollut mitenkään erityisen hyvä aluksikaan. Sain siis suosituksen alkaa syödä lisärautaa. Vielä ei olla ihan huonolla tolalla, mutta nyt jo kannattaisi alotella vaikka joka toinen päivä. Kävinpä niitä tabuja sitten hakemassa ja aloitinkin jo tänään. Mutta on se hankalaa niitä napsia, kun pitäisi osata sijoittaa sopivasti ruokailujen väliin..

Verenpaine mulla oli hyvä ja paino oli noussut hitusen. Mullahan tässä ensimmäisen kolmanneksen aikana paino tipahti noin nelisen kiloa ja nyt ollaan taas suurin piirtein lähtölukemissa. Saa nähdä joutuuko tässä vielä jollekkin syöttökuurille.

Käytiin läpi myös sellaiset voimavarakaavakkeet, mitä oltiin mieheni kanssa kotona täytelty. Meillä tämän suhteen oli kyllä aika samanlaiset ajatukset, ja oltiinkin niistä jo kotona juteltu. Ei mitään yllättävää siis.

Parasta käynnillä oli kuunnella vauvan sydänääniä! Ekalla kerrallahan niitä ei vielä kuunneltu, kun oli kuulemma niin aikaista. Mutta siellä ne nyt kuuluivat, muistaakseni syke vauvalla oli noin 150. Ja liikkuvainenkin hän oli, kun lähes koko ajan tuli potkuja tai muita kohti anturia :) ei siis mene varmaan kauaa kun minäkin niitä liikkeitä jo tuntisin! Jo niitä onkin tässä vähän kuulosteltu! 

Mieheni oli mukana käynnillä, mutta hän joutui lähtemään aikaisemmin, eikä siksi ollut mukaan kuulemassa sydänääniä. Tylsää. Toivottavasti ensi kerralla!

 Niin ja kuulemma voisin soitella ja varata aikaa jo fyssariryhmään. Saisin ehkä vähän vinkkejä kipuilevaan selkäänikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti