sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Myöhässä

Myöhässä ne on, mutta raskaustestiä en aijo tehdä. Eikä yhtään polttelekaan.. Nimittäin tiedän että myöhässä ne on ja varmaan about pari viikkoa.. Kävin nimittäin gynellä.

Varsin siis ajan gynelle, kun tajusin vähän alkaa huolestua menkkoja edeltävästä tuhruttelusta. Siellä täti sitten sanoi, että munasolu on vasta kehittymässä, viikon sisällä voisi olla vasta ovulaatio.. No olinkin ihmetellyt oletettun ovulaation aikana, et mikähän tässä on, kun ei ole sellaista vuotoa, mitä ylensä siihen aikoihin on. Ja ajattelin ovulaation olevan ehkä vajaan viikon myöhässä. No eipä ollut viikkoa, vaan varmaan yli kaksi! Onneksi sattui tuo gyne juuri tähän kiertoon, niin ei tarvitse nyt ihmetellä mikä tilanne ja miksi menkkoja ei kuulu! Odotellaan niitä nyt sitten parin viikon päähän.

Kuulemma stressi voisi olla ratkaisevana tekijänä viivästymisessä. Ja sitähän on piisannut. Ihmettelenpä vain, että nyt vasta vaikuttaa ovulaatioon, kun mennyt syksy on ollut ehkä elämäni kiireisin ja stressin täyteisin.. Mutta nyt on tämä stressi ja kiire vihdoin ohi, niin eiköhän tämäkin tästä helpotu.

No opin käynnilläni vähän uuttakin. Kierron normalisoitumiseen voi ehkäisyn lopettamisen jälkeen mennä jopa 11 kuukautta! Minä kun olin aina ajatellut, että vain muutamia kuukausia. Jos joku tällaisia lukuja olisi kertonut aiemmin, olisin tietysti jättänyt ehkäisyn jo paljon aiemmin pois, mutta eihän näistä puhuta! Sanotaanpa vielä vain, että ei se ehkäisy raskaaksi tulemiseen vaikuta enää lopettamisen jälkeen. Ja höpöhöpö sanon minä! Eli tämä voisi olla selittävänä tekijänä mun tuhruttelussa..

No gyne oli tosi mukava ja rauhoituinkin hieman, että eihän tässä sitten ole kulunut vielä aika eikä mikään. Ei tarvitse siis stressata tätäkään! (Siihen kun osaisi taas paremmin vaikuttaa..) Mutta ainakin tällä hetkellä on taas rauhallisempi fiilis ja nyt koitetaan nauttia ajasta kahdestaan, vielä kun voidaan! Niin ja oli aika mukavaa kuulla, kun se gynetäti puheli että sitten kun olet raskaana niin .. Kun välillä on jo tullut ajateltua että olenkohan koskaan, mutta hän ainakin oli vielä hyvin positiivisin mielin! :) Ja sanoi myös kaiken olevan fyysisesti ok, eli ei huolta siitä.

Niin ja toinen juttu mitä se gynetäti suositteli. Jumppapallon hankkimista. Sillä voi tehdä paljon liikkeitä ihan kotosalla. Olisi nimittäin tosi hyvä jo nyt alkaa vahvistaa vatsalihaksia ja alaselkää, mulla varsinkin kun tuo selkä muutenkin välillä jumittaa! Ja varmasti on toimiva sitten raskaudenkin aikaan, kun sillä voi istuskella synnytyksen käynnistyttyä.. (Eikös ne sitä suosittele?!) Voisinkin siitä laittaa vielä muutamia ohjeita omassa postauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti