tiistai 2. helmikuuta 2016

Oma koti

Meillä on tässä vauvan tulon lisäksi toinenkin aika iso asia menossa. Nimittäin ollaan ostamassa omaa kotia! Itse asiassa tänään lasketulle päivälle saatiin sovittua lainan virallinen ottaminen ja asunnon osto! Ei mitenkään veitsenterällä liikuskella! :D mutta pitäähän sitä elämässä olla vähän jännitystä. Ja sanottakoon, että kaikki osapuolet tietävät tämän nykyisen tilanteen, eikä kauppojen teon siirto olisi mitenkään mahdotonta kuitenkaan.

Näin kirjoitin alustavasti blogiin siinä vaiheessa kun vielä mietittiin että halutaanko nyt varmasti kyseinen asunto:
"Me ollaan katseltu uutta kotia nyt alkuvuodesta lähtien. Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä pitää muuttaa tästä nykyisestä pois, ja ajateltiin, että joskus tuossa keväällä voisi olla hyvä aika muutolle. Eli ei tässä mikään kiire olisi. Jotenkin eksyttiin kuitenkin nyt heti katselemaan asuntoja ja sattui aika sopiva yksilö osumaan kohdalle.. Vielä tilanne on ihan auki, mutta ollaan kyllä jo kuviteltu itsemme asumassa kyseisessä rivitalokolmiossa."
No asiat sitten etenivätkin melko rivakasti ja tarjouksen tekemisestä meni alle kaksi tuntia, kun myyjä hyväksyi tarjouksen. Nyt voi sitten ihan rauhassa kuvitella itsensä asumaan uudessa kodissa.

Ollaan pitkään ajateltu miehen kanssa, että kunhan valmistutaan ja joudutaan tästä nykyisestä opiskelijakämpästä lähtemään, niin kannattaisi heti siirtyä omaan. Varsinkin näillä pääkaupunkiseudun vuokrahinnoilla maksetaan mielummin omaa pois kuin vuokraa "hukkaan". Tietysti tämä oli se optimi tilanne ja työkuviot ja muut vaikuttaa paljon, eikä omaan muutto ollut mikään pakkopakko juttu. Kun kuitenkin kävi sitten vielä niin hyvin, että saatiin molemman vakituiset oman alan paikat tässä puolen vuoden sisällä, niin selkeni sekin missä huudeilla tulisimme pyörimään. Ja tietysti ilman näitä jo lainan saaminen olisi hankalampaa. 

Muutto on onneksi vasta joskus myöhemmin keväällä ja kunhan saadaan nuo kauppakirjat tehtyä, niin sitten voidaan taas keskittyä vauvajuttuihin kokonaisvaltaisemmin. Ennen muuttoa meinasimme myös tehdä jotain pintaremonttia asunnossa, se kun olisi niin paljon helpompaa kun tavarat ei olisi tiellä.

Luulen että miehelle tämmöinen asunnon ostoon liittyvä selvittely ja muu on ollut valmistautumista myös vauvan tuloon. Onhan isä se, jolla vastuu perheestä tulee varmasti voimakkaammin esille, hänen tulee huolehtia äidistä ja uudesta tulokkaasrta, kun taas äidille vauvasta huolehtiminen tulee luonnollisemmin. Asunto jutut vielä kun on varmasti vähän konkreettisempia ja selkeämpiä kokonaisuuksia. Lainan selvittelyyn on ehkäpä helpompi tarttua kuin uuden vauvan tuloon, se kun on edelleenkin vähän abstraktia enkä oikein itsekään tiedä mitä odottaa.

Tässä on nyt sitten aika monta rautaa tulessa. Ei ehkä ole ihan paras tämmöinen laskettu aika/pieni vauva + asunnon osto + remontti + muutto kombo, mutta tässä nyt ollaan. Ja toisaalta tämä tuntuu juuri oikealta ajalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti