perjantai 5. helmikuuta 2016

Vauvan ensimmäiset vaatteet

Mä pesin yks päivä 6 (kuusi!) koneellista pyykkiä! Suurin osa oli vauvapyykkiä, yks lähinnä lakanoita. Ja toisena päivänä piti vielä jatkaa kahdella koneellisella ja nyt vielä yksi olisi jäljellä + villavaatteet; toisin sanoen siis kaksi.


Lajittelin vaatteita vähän kokojen mukaan. Suurimmat pääsivät vielä laatikkoon odottamaan, mutta pari pienintä kokoa ajattelin jättää esille. Pienimmät esille jäävät vaatteet meillä on varmaan tuota 50-56 sarjaa ja suuremmat sitten 56-60. Näin arvelisin siis.. Esimerkiksi bodyissä suurin osa on kokomerkinnältään 56, mutta ne on selvästi jaettavissa kahteen kokoon..

Saa nyt nähdä minkä kokoinen meidän pikkuinen tulee olemaan, eli tehdäänkö noilla pienimmillä juuri mitään vai onko pitkäänkin käytössä. Fiilis mulla olisi, että vauva on pitkä ja hoikka, mutta katsotaan.. Sairaalaan ajattelin ainakin ottaa lähtövaatteet molemmissa ko'oissa, niin ei tarvitse ihan väärän kokoisissa lähteä liikkeelle.

Mutta siis, meinasin vähän esitellä noita määriä mitä meille on kertynyt.

Bodyt
Pienempää kokoa meillä on 15 pitkähihaista ja 4 lyhythihaista, osa näistä on kietaisumallia ja osassa on käännettävät hihapussukat käsille.

Suurempaa kokoa löytyy 8 pitkähihaista, 4 lyhythihaista ja 3 sellaista haalarimallia (lyhythihaisia). Näissä on myös sekä noita kietaisuversioita että pujotettavia.

Toivottavasti nuo pienemmät mahtuisivat jonkun aikaa vauvelille, ettei jäisi täysin käyttämättä, niitä kun on kertynyt melko paljon.

Potkuhousut
Pienempiä kokopotkareita on kertynyt 6 ja puolipotkareita 5 kpl. Uskoisin että molempia versioita tulee käytettyä, mutta saa nähdä osoittautuuko jommat kummat käytössä kätevämmiksi. Näistä suurin osa on terällistä mallia, eli niiden kanssa ei tarvita sukkia, jotka ilmeisesti kuitenkin häviäisivät jaloista alta aikayksikön. Ja kokoversioista suurimmassa osassa taitaa olla nepparit haaroissa.

Potkuhousuissa jaon koot kolmeen, sillä muutama (3kpl) jäi jotenkin tähän välimaastoon, ne olivat kaikki puolipotkareita.

Suurempia koko- ja puolipotkareita on molempia 5 kpl.

Housut
Jaottelin tähän erikseen housut, eli sellaiset vaatekappaleet, jotka ovat kuin puolipotkareita, mutta ilman teriä.

Pienempää kokoa näitä löytyy 4 ja suurempaa kokoa 4 kappaletta.

Yöpuvut/haalarit/potkupuvut
Näitä olen ajatellut käyttäväni lähinnä yöpukuina, tosin vaikuttavat niin helpoilta pukea, että voisin ehkä käyttää myös päivävaatteina.

Pienempää kokoa näitä yöpukuhaalareita meiltä löytyy 7 kappaletta. Suurempia 6 kpl. Näitä löytyy sekä napillisia että vetskarillisia, osan saa myös haaroista auki. Ja lähes kaikki taitavat olla jalkaterällisiä versioita, jossain muistaakseni myös käsille on omat käännettävät terät.

Lisäksi meiltä löytyy näitä haalareita myös muutama paksumpana versiona, joita ajattelin päiväkäyttöön. Tai mahdollisesti myös yöksi, jos on jostain syystä tavallista kylmempää. Paksumpia versioita on pienemmässä koossa 1 ja suuremmassa koossa 3 kappaletta.

Paidat
Nämä ovat kaikki vähän paksumpia pitkähihaisia paitoja. Näitä ei varmaan tule käytettyä niin paljon, mutta meillä ainakin on aika viileää näin talvella, joten ompa jotain vähän lämpimämpää sitten mitä pukea vielä lisäksi.

Pienempää kokoa on 5, välikokoa 1 ja suurempaa kokoa 3.

Paitsi onhan meillä suurempaa kokoa yksi tavallinen t-paitakin.

Mekot
Mekkoja meillä on näissä pienimmissä ko'oissa vain muutama, koska en usko että niillä on ihan hirveästi käyttöä.

Pienempää kokoa mekkoja löytyy 3 ja suurempaa 3 kappaletta.


Tämä nimenomainen mekko on vauvan tädin vanha mekko. Rakastan kun vaatteilla tai esineillä on tarina takanaan! 

Lisäksi meillä on yhdet sukkahousut (äp), aika monet sukat ja tumput, paljon pipoja ja pari kypärämyssyä lämmittämään pienen vauvan päätä, toukkapussi (toimii vähän kapalon tavoin, mutta on kuin iso villasukka, mihin vauva pujotetaan), melko paksu unipussi, villasukkia muutamat ja yhdet villaiset ja toiset lampaannahkaiset tohvelit, talviulkohaalari ja keväisempi haalari, toppatöppöset ja rukkaset..

Uutena olemme ostaneet vain yhden bodyn omalla tekstillä ja sekin on vähän isompaa kokoa. Suurin osa vaatteista on saatu kavereilta ja äitiyspakkauksesta (jotka tosin suurin osa on vielä aivan liian isoja, eikä siis mainittuna tässä) ja osa ostettu kirpputorilta.


Vielä pitäisi miettiä mitkä vaatteet otettaisiin mukaan synnärille. Ainakin paksummaksi vaatteeksi otetaan aivan ihastuttava nallepuku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti